Strand Ksamil

Beste reistijd Albanië

Beste reistijd Albanië

Als je een reis naar Albanië aan het plannen bent, dan wil je natuurlijk ook wel een beetje goed weer hebben als je er bent. Daarom is het goed om hieronder de beste reistijd voor Albanië te bekijken, voordat je verder je reis plant. Wil je tips voor een prachtige reisroute door Albanië? Klik dan hier.

Beste reistijd in het algemeen

Mei t/m oktober
(waarbij je de maanden juli en augustus moet vermijden, als je op je budget wilt letten).

Klimaat
In Albanië heb je warme en droge zomers en zachte winters aan de kust. In de bergen zijn de zomers wat natter en in de winter wat kouder.

Beste reistijd – mei t/m oktober
Over het algemeen kan je zeggen dat de maanden mei t/m oktober prima maanden zijn om naar Albanië te gaan. Aan de kust is het dan goed vertoeven. De zon is warm, maar er staat vaak ook een klein briesje. In bijvoorbeeld Tirana (meer in het binnenland) kunnen de temperaturen in de zomer wat meer oplopen. In de bergen ligt de temperatuur wat lager, maar is het niet zo koud als in de wintermaanden. Hou wel rekening met wat meer regen (en onweer) in de bergen.

Low budget – reis buiten het hoogseizoen
Wil je wat meer op je budget letten, dan is het verstandig om de maanden juli en augustus te vermijden. Het is dan hoogseizoen in Albanië en ook al is het hier nog niet heel erg toeristisch, de prijzen van de accommodaties liggen rondom die maanden wel een stukje hoger.

Beste reistijd stedentrip Tirana

Mei-juni en september-oktober

Stedentrip Tirana
Voor een stedentripje Tirana ligt de beste reistijd in de begin- en eindmaanden van de zomerperiode. Hartje zomer kan het hier erg warm zijn. In de lente en de herfst is het wat minder druk, liggen de prijzen wat lager en is de temperatuur nog zeer aangenaam met gemiddeld zo’n 22 graden. De kans op regen is wel heel iets groter dan wanneer je hier in de echte zomermaanden bent.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *