Lion Rock Sigirya

Beklim de Lion Rock of Pidurangala Rock in Sigiriya

Beklim de Lion Rock of Pidurangala Rock in Sigiriya

Lion Rock in Sigiriya staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een imposante berg, met daarop de overblijfselen van een paleis uit de 5e eeuw. Een van de highlights van Sri Lanka. Je kunt er echter ook voor kiezen om de minder toeristische en goedkopere Pidurangala Rock te beklimmen. Wij geven je wat tips.

Lion Rock kost Rs 5.500 (€27,50) per persoon. Pidurangala Rock kost Rs 500 (€2,50) per persoon.
Neem voldoende water mee en ga naar de wc, voordat je aan de klim begint. Na de ingang vind je pas weer een wc bij de uitgang. Zorg ervoor dat je tas goed dicht zit. De apen kunnen vrij brutaal zijn.
Rond zonsopgang heb je de mooiste uitzichten. Vroeg in de ochtend is het ook minder warm en minder druk op de bergen.

Lion Rock

Mocht je Lion Rock nog niet hebben bezocht, voordat je in Kandy aankomt, dan zou je deze rots ook als dagtour kunnen doen vanuit Kandy. Een enkele reis van Kandy naar Sigiriya duurt ongeveer 2,5 uur met de taxi.

Overigens raden we je aan om in Sigiriya te overnachten als je daarvoor de tijd hebt. Je kunt dan net iets meer op je gemak de berg beklimmen. Een beklimming in de vroege ochtend is vooral aan te raden, omdat je dan kunt genieten van een fantastische zonsopgang.

De beklimming van Lion Rock gaat met name over trappen die als een soort steiger aan de berg vast zitten.

Heb je last van hoogtevrees, dan zal je zo nu en dan wel even een momentje hebben. De beklimming van de 1200 treden duurt ongeveer een uur. Naar beneden toe gaat het uiteraard wat sneller. Vergeet niet voldoende tijd in te plannen om op de top te verblijven en te genieten van het uitzicht.

Pidurangala Rock

Je kunt er ook voor kiezen om Pidurangala Rock te beklimmen, in plaats van Lion Rock (of beiden, als je daarvoor de tijd en zin hebt). Pidurangala Rock heeft als voordeel dat je vanaf de top een mooi uitzicht hebt over de iconische Lion Rock. Verder is het hier iets minder toeristisch en betaal je een stuk minder entree (€27,50 tegenover €2,50 per persoon).

De wandelroute is vrij goed aangegeven met rode pijlen en de wandeling naar boven duurt ongeveer 40 minuten. Het zijn met name traptreden, maar aan het einde moet je wel een klein stukje over de rotsen klimmen. Nog steeds prima te doen, als je in een normale conditie verkeert.

De stad Kandy ligt dichtbij. Wil je een compleet overzicht van de bezienswaardigheden van Kandy, bekijk dan ons artikel 8 leuke dingen om te doen in en rond Kandy.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *